سلامت دهان و دندان
بهداشت دهان و دندان ، بیماری های لثه از جمله مشکلات جدی سلامتی در کشور ما و جهان است. با این حال ، مراقبت های لازم انجام نمی شود زیرا مستقیماً سلامت ما را تهدید نمی کند. دهان قسمت ورودی دستگاه گوارش است. مشکلات در دهان سلامت دندان ها را تهدید می کند و اثرات نامطلوبی بر سیستم گوارشی می گذارد. غذایی که با کمک دهان می خوریم جویده شده و با بزاق مخلوط می شود تا برای بلع و هضم آماده شود. دهان همچنین به گفتار کمک می کند. طعم زبان اندام ؛ همچنین وظایف مهم زیادی مانند بلع ، جویدن و صحبت کردن دارد.
دندان ها نقش مهمی در گفتار و ظاهر و همچنین وظایف آنها مانند تجزیه و خرد کردن غذا دارند. اکثر افرادی که دندان هایشان کاهش یافته است ، صداهای خاصی را دشوار می کنند و در جویدن یا گاز گرفتن مشکل دارند. دندانهای شیری که ابتدا در حین رشد دندان ظاهر می شوند ، سپس با دندانهای دائمی جایگزین می شوند.
دو بیماری مهم در سلامت دهان و دندان عبارتند از پوسیدگی دندان و التهاب لثه. بیماریهای لثه گاهی اوقات می توانند تاثیری داشته باشند که منجر به ذوب شدن استخوان فک در جایی که حفره دندان در آن قرار دارد ، می شود. اختلال در سلامت دندان می تواند باعث آسیب به سایر اندام های بدن شود. دندانها به کانون مداوم عفونت تبدیل می شوند و تقریباً بر تمام سیستم ها و قلب ، مفاصل و غیره تأثیر می گذارد. باعث عفونت هایی می شود که مشکلات مهم بهداشتی را در ساختارها ایجاد می کند. عدم وجود هرگونه اختلال محیطی و عملکردی در دهان و دندان و توانایی دهان و دندان در انجام وظایف خود به درستی نشان دهنده وجود سلامت دهان و دندان است.
سه عامل اصلی در ایجاد پوسیدگی دندان وجود دارد.
در میان غذاها ، آنهایی که بیشتر باعث پوسیدگی دندان می شوند کربوهیدرات ها هستند ، به طور خلاصه غذاهای شیرین. اگر دندان ها به طور مرتب مسواک زده شوند و مراقبت شود ، میکروب ها نمی توانند به آنها آسیب برسانند.
اگر دندان ها خیلی خوب تمیز نشوند ، بقایای غذا و میکروب ها روی آنها جمع می شود. انگل های موجود در دهان از غذاهای شیرین در بقایای غذا استفاده می کنند و آن را به ماده ای شفاف و چسبنده تبدیل می کنند و باعث چسبیدن آن به دندان می شوند. به این رسوبات پلاک می گویند. این پلاک ها باعث می شوند تا باکتری ها راحت تر روی دندان ها بنشینند. اسید موجود در مواد قندی که برای شیرین کردن غذاها استفاده می شود می تواند به دندان ها آسیب برساند ، اما خود باکتری ها می توانند اسید تولید کنند. اسید باعث می شود مینای دندان حل شود. بنابراین ، میکروب هایی که از مناطق ذوب وارد می شوند می توانند به راحتی به زمین نرم زیرین برسند و باعث آسیب شوند.
اسیدها سوراخ های کوچکی روی مینای دندان ایجاد می کنند که لایه محافظ دندان است. این سوراخ ها به تدریج بزرگتر و بزرگتر می شوند و حفره ها تکثیر می شوند. پس از حل شدن مینای دندان ، پوسیدگی به سرعت پیشرفت می کند و حفره وسیع و عمیقی در لایه زیرین ایجاد می کند. با پیشرفت پوسیدگی دندان به سمت هسته دندان ، دندان ها شروع به درد می کنند. اگر پوسیدگی بیشتر پیشرفت کند ، چرک در ناحیه پالپ و استخوان فک شروع به تشکیل و تجمع می کند.
به این می گویند آبسه دندان. اگر از همان ابتدا توسط دندانپزشک درمان نشود ، درمانهای دشوارتر ، پیچیده تر و گرانتری برای دندان پوسیده مورد نیاز است. پلاک دندان یکی از مشکلات جدی بیماری های لثه است. مسواک زدن دندانها بعد از غذا و حذف بقایای غذا با استفاده از نخ دندان از پوسیدگی دندان و ایجاد و رشد بیماریهای لثه جلوگیری می کند.
نمی توان نتیجه گرفت که دندان ها آسیب نمی بینند. برای بروز دندان درد ، پوسیدگی دندان باید پیشرفت کرده باشد. برای تشخیص پوسیدگی دندان در دوره قابل درمان ، لازم است حداقل دوبار در سال به دندانپزشک مراجعه کرده و دندان ها را بدون انتظار درد معاینه کنید. دندانپزشکان همچنین می توانند در صورت لزوم با فیلمبرداری از دندان ها ، حفره های نامرئی دندان را تشخیص دهند. تشخیص زود هنگام پوسیدگی دندان می تواند از از دست دادن دندان جلوگیری کرده یا حداقل از پیشرفت آن جلوگیری کند. این امر کمک های مهمی را از نظر بهداشتی و اقتصادی و اجتماعی ارائه می دهد.
چگونه می توان از سلامت دهان و دندان محافظت کرد؟
تشخیص زودهنگام از نظر بیماری های دندان و حفاظت از سلامت دندان بسیار مهم است. به همین دلیل ، لازم است حداقل دوبار در سال توسط دندانپزشک معاینه شوید.
به منظور جلوگیری از پوسیدگی دندان ، باید مقدار کافی فلوراید در آب وجود داشته باشد ، مسواک زدن منظم دندان ها ، استفاده از نخ دندان ، استفاده از غذاهای شیرین بیش از حد تا حد امکان اجتناب شود. مسواک زدن دندان ها و معاینات مکرر دندان برای پیشگیری از بیماری های لثه مهم است. در صورت وجود اختلالات رشد در دندان ها ، باید زود تشخیص داده شود و درمان لازم با استفاده از متخصصان شاخه های خاص دندانپزشکی اعمال شود.
قند زیاد و غذاهای اسیدی باعث افزایش حرکت میکروارگانیسم ها می شود. دندانها نباید با اجسام سفت ، گردو ، فندق و غیره مخلوط شوند. غذاهای پوسته پوسته نباید با دندان شکسته شوند. اینها از ترک خوردن مینای دندان جلوگیری کرده و تاثیر باکتری ها را افزایش می دهند.
نظرات شما عزیزان:
:: برچسبها:
دندانپزشکی,
مراقبت از دهان و دندان ,
دندانپزشکی اورژانسی,
سلامت دهان و دندان,